Compártelo

Pàtria (VO Català)

“Pàtria, la llegenda d’Otger Cataló i els 9 barons de la fama” ; Catalunya ; 2017 ; Direcció: Joan Frank Charansonnet ; Intèrprets: Miquel Sitjar, Boris Ruiz, Miquel Gelabert, Àngels Bassas, Joan Massotkleiner, Joan Frank Charansonnet, Ali El Aziz ; Duració: 103 min.

Sinopsi:

‘Pàtria’ ens situa al segle XV, quan al monestir de Sant Llorenç hi arriba el noble Climent de Vallcebre (interpretat per Boris Ruiz) per passar els seus últims dies de vida. Està molt malalt i vol estar al costat del seu amic, l’abat Ponç (l’encarna Manel Solàs); també coneix al cavaller i historiador baganès Pere Tomic, qui escriu la llegenda d’Otger Cataló (segle VIII).

Segons la llegenda, Otger Cataló va sobreviure a l’escomesa sarraïna que va arribar fins a les valls pirinenques. Tots els guerrers cristians havien mort. Només ell va sobreviure, malferit i amagat a les muntanyes del Pirineu. Sota la protecció de la seva tenda feta amb pell de cabra, va ser atès per l’afecte del seu gos llebrer, que li llepava les ferides. Otger, a poc a poc, es va anar recuperant i va preparar les armes amb el desig de tornar a guerrejar contra els invasors de Catalunya. Va agafar la banya de caça i la va fer ressonar profundament i prolongada, estenent-la per tot el país. Així va convocar els seus homes, els cristians fidels a la terra, a la lluita.

De 9 llocs diferents van venir amb les seves hosts els més aguerrits barons de la terra amb el deler de reconquerir els territoris. Els cavallers, amb Otger, van partir cap al combat, cadascú cap a un lloc diferent, i van assolir les victòries més rotundes. L’únic que va tornar a quedar ferit va ser Otger Cataló, durant la batalla per reconquerir Roses, l’any 735, però aquesta vegada com a triomfador. Otger Cataló, abans de morir, va ordenar que el seu escut portés com a ornat el símbol del gos llebrer.

HORARIS

Ju 22 (últim dia) 14:05

TRÀILER

Més pel·lícules